Hoe werkt de kinderergotherapeut?

De behandeling wordt individueel gegeven en bestaat uit:

•    Het leren van praktische vaardigheden zoals schrijven, knippen, aan- en uitkleden 
•    Het stimuleren van de zintuiglijke en motorische ontwikkeling
•    Het normaliseren van onder- of overgevoeligheid voor aanraken en bewegen

In de behandeling wordt, naast algemene ergotherapeutische principes, gebruik gemaakt van de behandelmethode Sensorische Integratie of Sensorische Informatieverwerking (samenwerking van zintuigen in relatie tot beweging en motorische ontwikkeling). Meer informatie hierover kunt u lezen als u klikt op 'sensorische informatieverwerking'.

Er wordt met kinderen zoveel mogelijk in een spelende vorm geoefend. Kinderen zijn immers het meest gemotiveerd als ze iets leuk vinden om te doen, en in die situatie leren ze het meeste. 

Advies
Kinderergotherapie Velsen geeft, naast behandeling, ook adviezen over de verzorging thuis en op school; wat is de beste zithouding, met welk speelgoed heeft het kind de meeste mogelijkheden, op welke wijze kan leerstof het beste aangeboden worden aan het kind en hoe kunnen ouders het kind stimuleren in de ontwikkeling. 
Indien de problemen zich vooral op school voordoen, kan de ergotherapeut ook op school observeren en de leerkracht van het kind adviseren. Behandeling op school is ook mogelijk, indien er op de school van het kind een geschikte ruimte beschikbaar is om het kind te behandelen. Dit gebeurt, indien gewenst, in overleg met de betreffende school.