Wie ben IK?

Inge de Ruijter

Ik ben Inge de Ruijter en in 2006 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Hierna ben ik begonnen als ergotherapeut binnen een praktijk voor kinderergotherapie. Ook ben ik werkzaam geweest op de kinderafdeling bij Heliomare. Verder ben ik werkzaam geweest bij Triversum, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Door deze ervaring kan ik binnen de praktijk kinderen met uiteenlopende problemen helpen.

Regelmatig volg ik cursussen, symposia en workshops om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en behandelmethoden op mijn vakgebied. In 2007 volgde ik de opleiding tot Sensorisch Integratietherapeut, die ik met succes heb afgerond. In 2009 volgde ik de cursus ‘Praktisch schrijftraining voor kinderen’, waardoor ik met kinderen op een leuke, creatieve manier aan de schrijfmotoriek kan werken. In Mei 2011 rondde ik de cursus ‘behandeling van schrijfstoornissen volgens Mesker en aanverwante neurologische onderwerpen’ met goed gevolg af. In oktober 2014 volgde ik de School-AMPS Cursus en in 2015 volgde ik de CO-OP, een cognitieve benaderingswijze voor kinderen die praktische handelingsproblemen ondervinden. In 2019 heb ik de opleiding specialisatie Kinderergotherapie afgerond. 

De laatste aanwinst is de opleiding Neuromotorische Rijpheid van het brein, afgerond aan het einde van 2021. Deze aanvulling zorgt ervoor dat de hulpvraag waarmee het kind zich aanmeld, van alle kanten bekeken kan worden. Zo kan er per kind gekozen worden om ofwel functioneel te gaan oefenen ofwel de basis van het probleem (de neuromotorische rijpheid) te gaan aanpakken. Hierbij is er uiteraard altijd oog voor de prikkelverwerking, omgeving van het kind en andere vaardigheden die het kind nodig heeft om op school en thuis goed te kunnen functioneren. 

logo kp